Marcel Schakel

Marcel Schakel Klein

Marcel Schakel volgde de HLO medische biologie en heeft daarna meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de (bio)farmaceutische industrie en ziekenhuiswereld. In uiteenlopende functies van (hoofd) Analist, Manager Operations, Senior Quality Assurance Officer en Validation Manager heeft hij uiteenlopende kennis opgedaan. Marcel houdt zich bezig met project en kwaliteitsmanagement en is inmiddels zelfstandig consultant. Hij werkt onder de naam PQM Consultancy.

Marcel heeft veel ervaring met het kwalificeren van computersystemen en ICT infrastructuur. Maar daarnaast is hij zeer ervaren op alle vlakken kwaliteitsmanagement systemen (b.v. GxP, ISO, Medical Devices, CCKL). Document Control, Review of raw data, Change Management, CAPA Mangement, Risk Management,  interne en externe auditing zijn een van de vele kernpunten waar Marcel zeer gedreven in is. 

Marcel heeft een breed scala en opleidingen en cursussen gevolgd op de bovengenoemde kennisvlakken. Hij is voorzitter van de ISPE steering committee Project Management COP Benelux, ISPE steering committee member van de GAMP COP Benelux en aangesloten bij diverse vaktechnische organisaties.

Mobiel: +31 (0) 6 49022609
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.